Apputveckling iOS och Android

Apputveckling iOS & Android blir aktuellt när vanlig webbteknik inte räcker till. Kanske vill man bygga starka relationer med sina kunder genom en kundklubb, där man kan få extra rabatter i appen. Kanske vill man att kunden genom att vara inloggad i appen ska kunna få snabba uppdateringar när något sker. Kanske vill man ha en funktion som vanlig webbteknik inte kan leverera. I de appar som kräver tillgång till den mobila enhetens hårdvara krävs att man bygger en riktig så kallade native app. En bra app kan absolut hjälpa företaget till ökad försäljning och konvertering, men också till att effektivisera det interna arbetet!

Apputveckling iOS & Android ger utökad funktionalitet och snabbare rendering

När vi bygger en app för iOS och Android så kan vi få tillgång till enhetens hårdvara, så som processor för snabba beräkningar, grafikkort för snygg grafik som flyter på bra, eller minne och hårddisk för att kunna spara information och köra appen offline. Även om vi idag kan bygga det mesta i vanlig webbteknik så får användaren en mycket bättre upplevelse i en riktig app. Apputveckling iOS & Android gör att animationer och grafik blir mjukt och fint, men också att man inte är beroende av det mobila nätet eller wi-fi för att starta appen.

Att utveckla native appar som det kallas när man bygger för varje mobila operativsystem, är oftast dyrare än att bygga i webbteknik, men har du en bra specifikation och idé så kan slutprodukten bli väldigt mycket bättre.

En ganska smart lösning om du har en ny idé är att du först utvecklar appen i webbteknik så långt det går, får att sedan utvärdera och vidareutveckla denna till du har en perfekt fungerande lösning. Därefter kan en när budgeten tillåter uppgradera den till antingen en hybridapp (både webbteknik och native teknik) eller en native app (äkta app), som kan laddas ner i de olika app-butikerna Google Play och Appstore.